استاد ارجمند جناب آقای دکتر امین ذوالقدر و همکاران از دانشگاه شیراز با انتشار مقاله ای ارزشمند در مجله ای وزین گزارش کردند که طبق بررسی های انجام شده، ویروس های خانواده کرونا از طریق پروتئین تاجی شکل سطح خود که در اصلاح علمی Spike نامیده به آنزیم مبدل آنژیوتانسین2 (ACE2) در سطح سلولهای اپیتلیال سیستم تنفسی متصل و توسط سلول میزبان به عنوان خودی شناخته شده و وارد سلول می گردند. بررسی های جدیدتر نشان داده است که اتصال  Spike به ACE2 به تنهایی سبب ورود ویروس به سلول نمی شود. بر اساس این تحقیقات پروتئاز فورین با شیوه شکست پروتئین تاجی (spike) به دو واحد کوچکتر به نامهای S1 و S2 ورود ویروس به داخل سلول و تکثیر آن را تسهیل می کند. بر این اساس تحقیق حاضر جهت یافتن مهارکننده های بالاقوه فورین صورت گرفت. از بین ترکیبات مورد مطالعه فولیک اسید دارای عملکرد قابل توجه جهت مهار فورین می باشد. چون بدن انسان نمی‌تواند اسید فولیک را خود تولید کند لذا فولات برای بدن ضروری است. این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه می‌شود مانند دی‌هیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون دی‌ان‌ای ضروریند، غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛  عدس، سبوس برنج، آرد سویا، نخود، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، و از همه مهمتر جوانه ( گندم، ماش و جو ) جهت پیشگیری توصیه می گردد.

"تبریک و دست مریزاد"